vrijdag 1 juni 2012

Tomaten-ui Soep met Chorizo en Basilicum




Voor 8 tot 10 personen
1 chorizo worst, in stukjes gesneden
olijfolie
500 gram uien, in ringen gesneden
1/5 tot 2 liter groente-of runderbouillon
2 pakken a 500 gr passata pommodori (tomatensaus)
1 pot geroosterde paprika’s, uitgelekt en fijngesneden
20 verse basilicum blaadjes
naar eigen voorkeur: 10 eetlepels geraspte parmezaanse kaas.

Zet een grote pan op halfhoog vuur en roerbak de chorizo voor 2/3 minuten. Voeg de uien en een scheut olijfolie toe en laat alles onder af en toe roeren ongeveer 10 minuten pruttelen en voeg dan de geroosterde paprika's toe en laat verder pruttelen tot de uien zacht en bruin zijn.
Als de uien bruin zijn, voeg je de bouillon en de passata pommodori toe.
Op laag vuur en met een deksel schuin op de pan, het geheel 30 minuten laten pruttelen.
Vlak voor het opdienen roer je de basilicum blaadjes erdoor en eventueel bestrooien met geraspte Parmezaanse kaas.

Lekker pittig soepje!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten