donderdag 31 mei 2012

Koken bij de Nije Stichting!

Op deze helaas druilerige dag mocht Qlina Foodweb koken met 8 dames die zich hadden aangemeld voor een Kook Workshop in het inloophuis van de Nije Stichting in Hengelo. Koken maakt elke dag tot een feestje dus zon of geen zon het wordt een mooie en gezellige dag in het Nije Huis te Hengelo.
Het Nije Huis is een inloophuis voor mensen die getroffen zijn door kanker. Zij kunnen hier aan allerlei activiteiten deelnemen maar ook zelf activiteiten 'op poten' zetten of gewoon binnenlopen voor een praatje en een kop koffie. Debby Nijenhuis, heeft dit idee nadat zijzelf door deze ziekte werd getroffen opgezet en samen met inmiddels vele sponsoren en vrijwilligers in Hengelo gerealiseerd. Prachtige locatie, met een gezellige huiskamer en eetkamer, een prachtige keuken en een atelierruimte. Achter het inloophuis is inmiddels een fraaie tuin aangelegd. Jammer dat het geen terras weer was maar in de tuin konden we wel verse munt en basilicum plukken om te gebruiken in de gerechten die we gingen koken. http://www.denijestichting.nl/
In duo's gingen de dames met ondersteuning van mij aan de slag. Vooraf had Debby aangegeven dat het vooral gezonde, niet te moeilijke gerechten moesten zijn zodat de dames ook thuis hiermee aan de slag zouden kunnen, en daarnaast zou het natuurlijk leuk zijn om nieuwe ideeën en combinaties te ontdekken.

Er moest wel gesneden en geschild worden, maar de dames hadden lol
Al snel heerlijke geuren en hete pannen in de keuken
De samenwerking in de keuken was geweldig en gezellig
En toen met z'n allen aan tafel, proeven en smullen!


De gerechten die we hebben gekookt:
Tomaten-ui soep met chorizo
Klassieke Tomaat Basilicum Bruschetta
Tuinbonen en verse munt Bruschetta
Simpele Tonijn salade
Citrussalade met munt
Courgettecouscous met feta en munt

De Courgettecouscous, de soep en de citrus salade scoorden veel punten, maar uiteindelijk was de eindconclusie dat alles lekker was!
De recepten zal ik ook op deze Blog plaatsen!
Allemaal dankjewel voor een geslaagde en gezellige kook dag!
http://www.denijestichting.nl/


Annemieke






Geen opmerkingen:

Een reactie posten