vrijdag 1 juni 2012

Courgettecouscous met feta en munt



Voor 8 tot 10 personen:
1 pak couscous
2 grote of 4 kleine courgettes
4 tenen knoflook
2 pakjes amandelschaafsel of garneer amandelen
Bosje verse Munt
1 citroen
Peper en zout
Olijfolie
250 gr Fetakaas

Deze salade is goed te combineren met een Kip Spies van de grill of BBQ
De couscous koken volgens de gebruiksaanwijzing. Hierna wegzetten en laten afkoelen, ondertussen zo nu en dan even losroeren.
De courgettes wassen, gedeeltelijk schillen en vervolgens in dunne plakjes snijden, de plakjes nog een keer doormidden snijden. 
4 tenen knoflook fijnsnijden.
Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de courgette op hoog vuur al omroerend beetgaar. Vlak voordat de courgette bruin en beetgaar is, de knoflook toevoegen en even meebakken.
Breng het geheel op smaak met peper en zout. Rasp de schil van een citroen en meng dit door het courgette mengsel met een beetje citroensap. Laat afkoelen.
Rooster in een droge koekepan het amandelschaafsel licht bruin, de garneer amandelen kun je zo toevoegen.
Scheur de muntblaadjes, maar niet te klein. En bewaar een paar voor decoratie.
Verbrokkel de fetakaas (of gebruik blokjes).
Als de courgette en de couscous zijn afgekoeld doe je deze bij elkaar in een grote kom of schaal.
Meng dan de muntblaadjes, de fetakaas en de amandelen er door.
Voeg nog een scheut olijfolie, citroensap van een halve citroen en eventueel wat peper en zout toe naar eigen smaak.
Decoreer met een paar muntblaadjes.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten