donderdag 5 april 2012


Culinaire verrassing voor genodigden 
Landhuishotel de Bloemenbeek

Tijdens een bijzondere middag zijn 110 genodigden getrakteerd op een culinaire verrassing, bereid door Het Nationaal Koksgilde Team. Maar liefst acht topkoks maakten van deze gelegenheid gebruik hun wedstrijdmenu, waarmee ze tijdens de Internationale Koksausstellung in Erfurt, Duitsland 2012, hopen een gouden medaille te behalen, aan de gasten te serveren.

Niet alleen was het op deze 1 april een oefendag voor de topkoks, ook werd er op gepaste wijze afscheid genomen van twee ex- Bloemenbeekmedewerkers: Chefkok Lars van Galen en Richard van den Hoeven. De twee gedreven horecaondernemers zijn sinds maart van dit jaar eigenaar van Tuindorphotel ’t Lansink in Hengelo, waar Qlina Foodweb al eerder te gast is geweest (http://www.qlinafoodweb.blogspot.com/2012/03/qlina-op-bezoek-bij-tuindorphotel.html)
 
Voor de genodigden was het een waar feest der herkenning. Bij aankomst bij het hotel werden de gasten persoonlijk warm welkom  geheten door Raymond Strikker, de trotse eigenaar van Landhuishotel Bloemenbeek. Er stond voor ieder een heerlijk glas bubbels klaar en tussendoor werden er mooie amuses geserveerd. Na een sfeervol begin van de middag was het tijd om aan te schuiven aan de , op z’n Bloemenbeeks, mooi gedekte en sfeervolle tafels.

Het ‘Menu Adieu’ bestond uit een terrine van griet met gevulde zeetongfilet, kalfshaas en kalfsschenkel met een bonbon van knolselderij en twee desserts waaronder een verrassende nieuwe combinatie met krentenwegge maar ook een heerlijke witte chocolade verrassing.





Niet alleen werden er  heerlijke gerechten geserveerd, ook de wijnen die bij de gerechten werden ingeschonken blonken uit in kwaliteit. Ik zou namens het Nationaal Koksgilde Team zeggen: ‘Erfurt, here we come!’

Ondertussen fluisterde de aanwezige fotograaf in mijn oren dat er complete rust in de keuken heerste, en dat kun je je moeilijk voorstellen met 110 genodigden om voor te koken!

Wij hadden aan tafel het genoegen o.a. met het Twentsch Wijnhuis nader kennis te maken. Het Twentsch Wijnhuis was sponsor van deze culinaire middag naast de bedrijven Hanos en Bolscher. Er werd volop, naast het smakelijk eten, gepraat over wijnen, wijnlanden en de Wijnwandelclub!
Alles behalve vervelend, zeg maar!

De Wijnwandelclub wandelt voor het goede doel: ‘Kans voor een Kind’
Oprichter van deze stichting Willen Hoevers was ook in ons gezelschap, dus dat gaf de kans naar hem en alle mooie dingen die zij voor kinderen doen te luisteren.
De gasten werd na afloop gevraagd een donatie aan deze stichting te geven.
Om mooi te koken heb je passie nodig maar duidelijk werd dat dit eveneens geldt voor een stichting als deze!
  
En als we dan toch weer op 1 van mijn favoriete onderwerpen: passie in wat je doet en waar je voor staat, uitkomen, dan kan ik alleen maar zeggen dat succesvolle initiatieven zoals deze middag/avond, wat mij betreft alleen tot stand kunnen komen door passievolle hotel/restaurant eigenaren, koks, bedienend personeel, sponsoren, gasten en alle andere betrokkenen die ik deze middag heb gesproken maar nu niet heb genoemd. Alle betrokkenen werden uiteraard door de heer Raymond Strikker even in het zonnetje gezet, met mooie dankwoorden en het aanbieden van een plaquette aan Lars van Galen en Richard van den Hoeven.

Al met al een zeer geslaagde middag in Landhuishotel Bloemenbeek, de Lutte!

Ik kan niet wachten totdat onze website klaar is, dan kan ik nog veel meer mooie Twentse zaken publiceren en de ‘wijde wereld’ in zenden! 

Trots op Twente!
Annemieke Punte

Als je dan ook nog de burgermeester van Losser, de heer Michael Sijbom, afkomstig uit Rotterdam, passievol over Twente hoort praten, ja, dan geloof ik echt dat een Passievol, Gastvrij en Smakelijk Twente  trots kan zijn op wat we allemaal hebben en wat er zoal gezamenlijk georganiseerd kan worden in Twente!




De mooie foto's werden genomen door 
Schaddelee Fotografie.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten