woensdag 21 maart 2012

Waldorfsalade met kip


De ware Waldorfsalade met kip!

Een goede waldorfsalade is niet te vergelijken met de waldorfsalades die we in de supermarkt kopen om op een toastje te smeren!

Voor 4 personen

200 gr gare kipfilets, in stukjes
4 stengels bleekselderij, in dunne plakjes
75 gr walnoten, grof gehakt
1 rode appel en 1 groene appel in stukjes
sap van een ½ citroen
4 el mayonaise of halvanaise
4 el yoghurt
½ tl geraspte citroenschil
Zwarte peper
200 gr gemengde sla
Bieslook fijngeknipt

Leg de kipstukjes in een schaal en meng met de bleekselderij en de walnoten.
Besprenkel de appelstukjes met wat citroensap zodat ze niet bruin kleuren. Meng ze door de kip.
Roer de mayonaise, de yoghurt, het citroenrasp en de peper in een kom tot een egale dressing ontstaat. Schenk de dressing over de salade. Laat dit mengsel een uur in de koelkast lekker koud worden.
Verdeel de gemengde sla over een ondiepe schaal op gelijk op de borden en schep hierop het kipmengsel. Garneer met verse bieslook.

Kooktip:
Voor een variant zou je gerookte kipfilet kunnen gebruiken!

Ik zou zeggen ‘pak uit’ en schenk een heerlijk glas koele sancerre wijn erbij!

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten