woensdag 21 maart 2012

Toscaanse Panzanella


Toscaanse Panzanella, met Buffelmozzarella

Voor 6 personen

Oven voorverwarmen op 200 gr

600 gr oud brood
2 bollen buffelmozzarella
2 el olijfolie
2 el verse rozemarijn, fijngehakt
1 kg verschillende tomaten
1 komkommer
1 kleine rode ui
20 kalamata olijven
20 basilicumblaadjes, gescheurd
4 muntblaadjes, gescheurd
1 el verse marjoraan, fijngehakt

De dressing:
4 kleine tomaten
1,25 dl extra virgin olijfolie
2 el rodewijnazijn
1 el balsamicoazijn
3 teentjes knoflook
zout en vers gemalen peper

Snijd het brood in dobbelsteentjes en vermeng met de rozemarijn en 2 el olijfolie. Verdeel de dobbelsteentjes over een bakplaat en bak ze op 200 gr in 5 minuten bruin.
Voor de dressing verwarm je een zware koekenpan en bestrijk de 4 kleine tomaten met olijfolie en bak ze goed bruin. Pureer ze met de rest van de olijfolie, de azijnsoorten, de knoflook en peper en zout.
Verwijder het zaad uit de overige tomaten en snijd ze in stukjes. Schil de komkommer, verwijder het zaad (met een lepel) en snijd de komkommer in stukjes. Ontpit de olijven door ze met een mes met breed blad te pletten.
Leg de dobbelsteentjes brood, de tomaten en de komkommer, ui, olijven en gescheurde basilicumblaadjes in een kom. Scheur of snijd de mozzarella in stukjes en doe die erbij.
Voeg de munt en majoraan toe. Alles goed mengen en de dressing erover gieten. Laat de salade even een paar minuten staan voor het opdienen.

Heerlijk met een rose wijntje!

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten