vrijdag 16 maart 2012

´Qlina op bezoek bij Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink´


Als je er over nadenkt dan lees je regelmatig dat een restaurant of hotel renoveert, verbouwt en in een nieuw c.q. modern jasje wordt gestoken. Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink is in haar volle glorie, met liefde en overtuiging geheel en al omarmd door 2 nieuwe gedreven eigenaren: 
Patron Cuisinier en Ami Saisonnier, Lars van Galen en Richard van den Hoeven.
Twee Bloemenbeekse ridders die het mooie Landhuishotel De Bloemenbeek verlieten om als zelfstandig ondernemers hun eigen culinaire kasteel op te bouwen en vol trots de vlag hoog in de top van ‘t Lansink wisten te plaatsten.
 Lars van Galen, chefkok van naam en faam en Richard van den Hoeven, bewezen gastheer in hart en ziel, die stiekem al langer droomde van dit fraaie pand in zijn Hengelo, zijn per 1 maart 2012 officieel gestart als eigenaren van Tuindorphotel & Restaurant. Het restaurant is beloond met een Bib Gourmande en 13 punten Gault Millau.
(www.gaultmillau.nl, de beste hotels en restaurants van Nederland).
Zowel Lars als Richard overwogen, los van elkaar, een keer de stap naar zelfstandig ondernemerschap te maken. Voor beiden was het ook duidelijk dat het een combinatie van Hotel en Restaurant moest zijn. De complete gastronomische beleving voor gasten, eten, drinken, relaxen en overnachten in een sfeervolle omgeving.
Hiervoor moet alles kloppen van personeel, eten, drinken, locatie, gastvrijheid, vakmanschap, een sfeervolle ambiance, etc., etc. Voor Lars en Richard had deze locatie alles in zich! Oftewel:'de ultieme beleving in smaak, sfeer en ambiance'. Met volle ondersteuning en aanmoediging van hun voormalig werkgever, de heer Raymond Strikker, van Landhuishotel De Bloemenbeek,in de Lutte, werd de stap gezet.

Alle personeelsleden van Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink, werden overgenomen. Lars heeft de regie over de keukenbrigade en alles wat daar bij hoort. Logistiek, management, de creatieve en culinaire gerechten en het motiveren en stimuleren van de medewerkers. Dit laatste is voor Lars belangrijk, zijn eigen passie en enthousiasme probeert hij elke dag weer over te brengen op z'n medewerkers. Lars heeft afgelopen jaar o.a. de Kookwedstrijd de 'Gouden Koksmuts' & de Culinaire Prix Taittinger in Parijs gewonnen.  Daarnaast is Lars lid van het Kookteam Koksgilde en Ami Saisonnier, dit laatste betekent dat Lars staat voor het seizoensgericht, eerlijk en vers en het zo veel mogelijk gebruik maken van grondstoffen uit de eigen regio.
Er is bijzonder vakmanschap voor nodig om deze combinatie in het restaurant te presenteren, maar dat kunnen we prima aan Lars overlaten.
Als ik vraag of zijn passie en creativiteit ooit zouden kunnen stoppen verteld hij mij dat het nooit ophoudt; "het is er altijd, ik moet mezelf eerder afremmen!"

Over het zelfstandig ondernemerschap zegt Lars: "Mijn vader zei altijd, als je succesvol bent,waarom zou je het dan niet voor jezelf gaan doen?!"
Richard heeft zijn eigen passie en rol: het hotel, het bedienend personeel, relatiebeheer, de sales en is vooral aanwezig als professionele en ervaren gastheer. Gastheerschap is Richard op het lijf geschreven.
Hij weet hoe je gasten 'uit' en 'thuis' kunt laten voelen. Hij heeft oog voor ieder detail. Richard verteld; "ik ben van de details, Lars is het meest creatief van ons tweeën. Ik zie ons als het perfecte team om hier samen een succes van te maken.
De oude geschiedenis van dit hotel en restaurant mag duidelijk aanwezig zijn. Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink werd in 1916 als theehuis geopend, voor de medewerkers van Stork. Het hotel telt 14 modern en sfeervol ingerichte kamers & suites en zal volgend jaar uitgebreid gaan worden met een aantal ruime suites in het fraaie pand aan de overkant.
Het hotel is 7 dagen per week geopend en het restaurant voorlopig 6 dagen, maandag t/m zaterdag.
De aankleding zal in grote lijnen blijven zoals het nu is. Hier en daar een nieuw likje verf, nieuwe vloeren en wat meer kunst.
Deze zomer volgt er nog een gedeeltelijke verbouwing van de keuken, Lars verteld dat hij dan buiten op het terras zal gaan koken, dat is nog maar 1 van de vele mooie plannen en ideeën die deze twee bevlogen ondernemers in petto hebben!

Ik vraag me langzaam af of Hengelo eigenlijk de rode loper wel had uitgerold toen deze twee heren de vlag plaatsten en hun intrek namen?!
Tuindorphotel & Restaurant 't Lansink heeft wat mij betreft het Qlina Foodweb predicaat: 'de ultieme beleving in smaak, sfeer en ambiance' helemaal in zich! 


Gauw reserveren en bezoeken!
www.facebook.com/hotellansink

Annemieke Punte


Geen opmerkingen:

Een reactie posten