donderdag 8 maart 2012

´Quiche met appel en gemberkaas vulling´

4 middelgrote appels, bijvoorkeur Goudreinette, in schijfjes
200 gr geraspte gemberkaas, van de Twentse Boerin
potje met gemberbolletjes in siroop
1 tl gemberpoeder
1/2 tl kaneel
maximaal 1/2 tl cayenne poeder

Neem het bekleedde bakblik en strooi 1/3 van de geraspte kaas op de bodem.
Neem ongeveer 6 gemberbolletjes uit de siroop en snijd ze fijn.
Verdeel de appelschijfjes en de klein gesneden gemberbolletjes erover en vervolgens de rest van de geraspte kaas.
Mix de gemberpoeder, de kaneel en de cayenne poeder door elkaar en strooi dit over de appels. Giet de liaison erover en als laatste 2 eetlepels erover druppelen.

Bak 30 tot 35 minuten in de oven op 200 graden.

 Ik zou er een heerlijke Riesling wijn bij kiezen!

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten