maandag 13 februari 2012

´Witlof met spek en blauwaderkaas uit de oven´

Voor 4 personen

1 eetl olijfolie
75 gram spekreepjes
600 gram witlof, in repen gesneden
Peper
125 gram blauwaderkaas, verbrokkeld
2 eetl walnoten zonder dop

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de spekreepjes krokant. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend in 5 minuten beetgaar.
Voeg peper toe naar smaak.
Doe de witlof met de spekjes in een ovenschaal en strooi de blauwaderkaas erover.


De schaal mag niet te groot zijn, er moet wel een laag witlof met spek zijn.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven, 10 minuten, tot de kaas gesmolten is. Bestrooi met de walnoten.

Lekker bij varkensvlees (varkenshaas, haaskarbonade) en gebakken aardappeltjes.
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten