maandag 13 februari 2012

´Twentse Stoof met bokbier´

Twentse Stoof met bokbier

Voor 4 personen

50 gram bakboter of roomboter
600 gram runderriblappen of sucadelappen, in blokjes
Peper en zout
1 grote ui, gesnipperd
2 theel. mosterd
1 eetl. appelstroop
2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
1 flesje bokbier (300 ml)

Smelt de boter in een grote braadpan. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het vlees snel rondom bruin aan. Vuur temperen.
Schep de mosterd, de stroop en de ontbijtkoek door het vlees.
Schenk het bokbier erbij en stoof het geheel met een deksel op de pan 2 uur op laag vuur, het moet zachtjes pruttelen.

Je kunt er evt wat worteltjes, of 1 rode punt paprika bij door doen.

Lekker met gekookte aardappelen of Vlaamse frieten en rode kool met appeltjes.

Smullen!
Annemieke




Geen opmerkingen:

Een reactie posten