donderdag 23 februari 2012

´Minestrone alla milanese´

Voor 6 personen

2 geschrapte wortelen, in kleine blokjes
3 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
100 gr Groene kool in dunne reepjes
1 kruimige aardappel, geschild, in blokjes
2 uien, grof gesneden
6 el extra vergine olijfolie
2 liter groentebouillon
1 courgette, in blokjes
300 gr kleine pasta schelpjes
15 basilicumblaadjes
2 tenen knoflook, gepeld
80 gr vers geraspte parmezaan
zout en peper naar smaak

Doe de wortels, bleekselderij, kool, aardappel en uien in een grote pan. Sprenkel de olie erover en bak een paar minuten op halfhoog vuur onder af en toe omroeren. Roer de bouillon erdoor, breng het aan de kook en voeg de courgettes toe. Zet het vuur laag en laat de soep onder af en toe roeren 15 minuten pruttelen. Zout en peper naar smaak.
Voeg vervolgens de pastaschelpjes toe en laat, zonder deksel, ongeveer 6 minuten meekoken tot de pasta beetgaar is. Neem de pan van het vuur.
Doe de basilicum, de knoflook en acht eetlepels bouillon uit de pan, in een blender of keukenmachine en maal alles tot een gladde puree. Roer deze puree door de soep en voeg naar eigen smaak nogmaals zout en peper toe.
Schep de minestrone in 6 soepkommen en strooi de parmezaanse kaas erover.

Tip!
lekker met een zachte riesling, een stokbroodje met roomboter en geschaafde plakken Old Amsterdam!

Groene soep kan ook lekker zijn!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten