dinsdag 21 februari 2012

´Gewoon genieten of niet...´' schijnt op Aswoensdag de zon, dan wordt het een goed appel jaar!'

Woensdag 22 februari 2012: Aswoensdag is de eerste dag van een 40 dagen lange vastentijd tot aan Pasen! Op Aswoensdag kun je je zonden biechten. De uitvinder van Carnaval  was een slimme zakenman. Je bedenkt iets waarbij iedereen die dat wil helemaal 'los' kan gaan maar je zorgt ervoor dat er na alle uitspattingen meteen gewerkt kan worden aan je schuldgevoel, indien je dit eraan over hebt gehouden. Voor een ieder die gek is op koken en eten of zelfs zijn of haar geld hiermee verdient is dit mogelijk een strategie die de omzet in een eetgelegenheid ten goede komt. Kom heerlijk bij ons eten, eet en geniet, want aansluitend bieden wij de mogelijkheid uw hart te luchten en uw schuldgevoel over buitensporig genieten te laten verdwijnen. Wij zullen u er niet op aankijken en zien u graag de volgende keer terug bij ons aan tafel!
Elke kok heeft weleens gasten aan tafel waarvan je denkt; kom op, geniet er gewoon van, dat is de bedoeling van mijn passie!
Voor 'niet' genieters raad ik aan om vooral gewoon thuis te blijven in het gezelschap van een krop sla met een glas heerlijk kraanwater! Je doet er gewoon een kookliefhebber of professionele kok geen plezier mee om aan te schuiven. Want als je aanschuift, dus uit eten gaat, gun dan je gastheer/ gastvrouw en kok een 'gezamenlijke geniet moment' oftewel een win-win situatie zoals onderwezen in bijv Verkooptrainingen.
Enkel en alleen hoef je niet te genieten als het eten dat je op bord krijgt niet oké is. Dus is het belangrijk de 'weg' te weten als genieter.
En, kwaliteit gaat boven kwantiteit! Dus liever minder maar dan wel goed, ipv andersom!
Bovendien hoop ik dat Aswoensdag de zon schijnt want dan kunnen we weer fantastische appeltaarten bakken!

Geniet!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten