dinsdag 3 januari 2012

Zalmfilet in Tomatenknoflooksaus met Tijm

Voor 4 personen, 408 calorieen pp

2 eetl extra vergine olijfolie
3 tenen knoflook in dunne plakjes
2 blikken of pakjes v 400 gr tomatenblokjes
2 eetl verse tijmblaadjes, fijngehakt
Zout en vers gemalen zwarte peper
4 zalmfilets, elk v ca.  180 gr

Verhit de olie in een braadpan en smoor de knoflook. Doe de tomatenblokjes met vocht en de tijm in de pan, roer alles door elkaar en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat de saus 8 minuten pruttelen op halfhoog vuur.
Laat vervolgens de zalmfilets in de saus glijden, doe een deksel op de pan en stoof de filets 4 minuten aan elke kant. Als de saus te dik wordt een paar eetlepels heet water toevoegen.

Schep de filets uit de pan op borden of 1 grote schaal. Lepel de saus uit de pan eroverheen en dien gelijk op.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten