dinsdag 3 januari 2012

La Dolce Vita Dieettips


Tips:

1. Vervang olie door olijfolie, en gebruik kleine porties.

2. Maak eigen pastasauzen met tomatenblokjes of tomaten in blik.

3. Besmeer brood met een beetje olijfolie gemengd met balsamico azijn ipv boter.

4. Vervang olierijke dressings door citroensap of balsamicoazijn.

5. Eet 5 vijf porties fruit/groente per dag, en varieer deze.

6. Gebruik minder vlees in stoofgerechten maar doe er meer groenten of peulvruchten bij.

7. Zet de zoutpot niet op tafel, gebruik verse kruiden, knoflook, rode wijn en zwarte peper als smaakmaker.

8. Eet 2 porties vis, waarvan 1 x vette vis, per week.
9. Vervang chips, koekjes en gebak door ongezouten noten of zaden als je toch wilt snacken. Noten verminderen eveneens je hongergevoel.

10. Begin het diner met rauwkost (zonder olie) of overige groenten en eet daarna de rest.

11. Houd de porties klein, zeker bij Pasta. Vlees? Ter grootte van een pakje kaarten.

12. Gebruik de toegestane alcohol bij het diner, voorkeur; rode wijn.

13. Eet, liefst samen, aan de eettafel. Rustig de tijd nemen is beter voor de spijsvertering en je voelt beter wanneer je voldaan bent, onze hersenen hebben 15 minuten de tijd nodig om dit te voelen.

In Nederland worden de maaltijden rond het vlees samengesteld. In Italie gaan pasta, risotto, brood, groenten, fruit allemaal voor vlees.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten