dinsdag 3 januari 2012

Linguine met knoflook, garnalen & spinazie

Voor 4 personen, 449 calorieen pp

300 gr linguine
Zout en vers gemalen zwarte peper
4 eetl extra vergine olijfolie
1 teen knoflook in plakjes gesneden
150 gr spinazieblaadjes
400 gr rauwe, gepelde garnalen
4 eetl platte peterselie, fijngesneden
Gerastpte schil v citroen
10 cherrytomaten in vieren gesneden

Kook de pasta in een grote pan gezouten water gaar.
Verhit ondertussen de olie in een braadpan op halfhoog vuur en fruit de knoflook 1 minuut, goudbruin. Doe de spinazie erbij en roerbak 2 minuten.
Doe de garnalen en de peterselie bij de spinazie en breng op smaak met zout en peper.
Giet de pasta af als het beetgaar is en doe het gelijk in de braadpan. Draai het vuur laag.
Schep de citroenrasp en de cherrytomaatjes door de pasta, verwarm 30 seconden en dien gelijk op.

Kooktip
Verse spinazie roerbakken, met bijvoorbeeld pijnboompitten, knoflook en 1 rode peper, fijn gesneden, pitjes verwijderd, maken ook een prima variatie voor pasta.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten