dinsdag 3 januari 2012

Kip met citroen-botersaus

Voor 4 personen, 342 calorieen pp.

4 kipfilets
50 gr bloem
Zout en vers gemalen verse peper
1 eetlepel olijfolie
60 gr boter
4 eetl vers citroensap
4 eetl kippenbouillon
20 gr platte peterselie, steeltjes verwijderd, fijngesneden

Leg de kipfilets op een snijplank en snijd elke filet met een scherp mes horizontaal doormidden in 2 dunne plakken.
Strooi de bloem op een groot bord en voeg zout en peper toe.
Wentel de filets door de bloem.
Verhit de olijfolie met de helft van de boter in een koekenpan. Bak de filets in ongeveer 5 minuten aan elke kant bruin en gaar.
Haal de filets uit de pan en houd ze warm door bijv aluminiumfolie te gebruiken.
Giet het citroensap en de bouillon in de koekenpan en schraap het aanbaksel vd bodem. Breng de saus aan de kook en laat 1 minuut koken.
Doe de peterselie en overgebleven boter in de pan en blijf roeren tot er een romige saus ontstaat.
Verdeel de filets over de borden en schep de saus erover.
Serveer met een lekkere salade!

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten