woensdag 4 januari 2012

Gezond, fit en slank door La dolce vita!

Wel of geen goede voornemens, velen van ons denken na de feestdagen op z'n minst, even iets minder en/of gezonder. De reclamespotjes voor dieetprodukten komen weer veelvuldig voorbij, zoveel keus, zoveel mogelijkheden. Jammer dat de mogelijkheden en de keus voor gezond, niet dikmakend en lekker voedsel niet worden gepromoot!
Van mij hoeft niemand een dieet te verwachten tenzij je openstaat voor gezonde en verse produkten en goede bereidingswijzen, dan kun je prima resultaat behalen en gezonder, fitter en slanker zijn!


Ik geloof absoluut in het Mediterrane eten! Via internet komen de vele voordelen hiervan Ruimschoots aanbod. De slankste Europeanen zijn de Italianen!
De laatste statistieken laten zien dat ruim 61% vd volwassenen in Engeland lijdt aan overgewicht of obesitas, dit maakt de Britten tot de dikste Europeanen. 24 % lijdt aan obesitas, in Nederland is dat 12% en in Italie, 8% (het laagste percentage in Europa). Logisch gevolg is danook dat Italianen gezonder en fitter zijn en een hogere levensverwachting hebben.

Het ideale calorieenplan voor vrouwen die wat kilo's kwijt willen;
Ontbijt   250 cal
Lunch    450 cal
Diner     600 cal
Alcohol  100 cal (= 1 glas wijn)
Melk       100 cal
= Totaal 1500 cal. ( op gewicht blijven= 2000 cal)
Het ideale calorieenplan voor mannen die wat kilo's kwijt willen;
Ontbijt  400 cal
Lunch    550 cal
Diner     750 cal
Alcohol  200 cal
Melk       100 cal
= Totaal 2000 cal (op gewicht blijven= 2500 cal)
Italianen eten zelden snacks. Ze eten voldoende bij elke maaltijd zodat ze het tot de volgende maaltijd kunnen volhouden. Ze voorkomen hiermee trek tussendoor. Alle tussendoortjes zijn veelal calorierijk.
Zie ook overige tips onder; la dolce vita dieettips.

Ik deel een aantal recepten die regelrecht 'la dolce vita' vertegenwoordigen. Ik zal in dit geval omdat het Januari is, de calorieen ook vermelden!
En voor meer feiten en (w)etenwaardigheden over de voordelen van Mediterraans eten, gewoon Googelen op Mediterraan Dieet!

Buon Appetito!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten