donderdag 26 januari 2012

'Klassieke Stroganoff'

Voor 6 personen

Ingredienten

25 gr bloem
1/2 tl zout
1/4 tl peper uit de molen
700 gr biefstuk, in reepjes v 5 centimeter
2 el olijfolie, extra vergine
50 gr boter
100 gr ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
450 gr champignons
100 ml sherry
100 ml runderbouillon
25 gr gesneden, platte peterselie, fijngehakt, iets extra voor de garnering!
1 el vers citroensap
1/2 tl scherpe paprikapoeder
225 ml zure room



Vermeng in een ondiepe schaal de zout en de peper, wentel het vlees hierdoor.
Verhit 2 el olijfolie en 2 el boter in een ruime koeken- of hapjespan op middelhoog vuur. Braad het vlees rondom en doe het hierna in een schaal en zet apart.
Doe de resterende boter in een pan . Bak daarin ongeveer 3 min de uiensnippers, knoflook en plakjes champignons. Leg het vlees erbij en giet de sherry en bouillon erbij evenals de 3 el peterselie, citroensap en de paprikapoeder. Eventueel nog op smaak brengen met extra zout en peper.
Laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven, roer dan de zure room erdoor en verwarm door en door tot het geheel goed warm is. Neem de pan van het vuur en garneer met wat verse peterselie.

Lekker met rijst en een eikenblad salade.

Heerlijk op een koude hollandse winterdag!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten