donderdag 26 januari 2012

'Coq au Vin'

Voor 4 personen
Serveren met een knapperige salade en vers stokbrood.

Ingredienten

50 gr bloem
1 1/2 tl zout
1/4 tl zwarte peper uit de molen
1 hele panklare kip v ongeveer 1,5 kg. verdeeld in 8 stukken
6 dikke plakken bacon
6 zilveruitjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
100 gr bleekselderij, grof gesneden
225 gr wortels, grof gesneden
225 gr champignons, in plakjes
225 ml kippenbouillon
225 ml witte wijn
1/2 tl gedroogde tijm
1 laurierblaadje
2 el peterselie, fijn gehakt

Vermeng in een kom de bloem met de peper en zout. Spoel de stukken kip af en dep ze droog met keukenpapier. Bestuif de kipdelen rondom met de gekruide bloem en zet apart. Bak de bacon in een ruime koeken- of hapjespan op middelhoog vuur. Doe de bacon op een bord met keukenpapier om het overtollig vet te absorberen.

Braad de kipstukken rondom bruin in het baconvet. Voeg zilveruitjes, knoflook, bleekselderij, wortels en champignons toe en bak 8 tot 10 minuten. Eventueel een teveel aan vet afgieten. Verkruimel de bacon erover en voeg toe aan het mengsel in de pan. Giet de kippenbouillon en de wijn erop, voeg resterend zout, tijm, laurier en peterselie toe. Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen tot de kip gaar is. Voor het serveren het laurierblaadje verwijderen.

Bon Appetit!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten