dinsdag 3 januari 2012

Pasta met paprika, basilicum & knoflook

Voor 4 personen, 383 calorieen pp

2 eetl extra vergine olijfolie
1 teen knoflook in plakjes
1 pot geroosterde rode paprika's op water, 450 gr, uitgelekt en in reepjes gesneden
Zout en vers gemalen peper
350 gr gedroogde of verse tagliatelle
10 basilicumblaadjes

Verhit de olie in een antiaanbakpan op halfhoogvuur en bak de knoflook in 30 seconden goudbruin. Voeg de repen paprika toe. Roerbak alles 2 minuten. Op smaak brengen met peper en zout.
4 liter water in een grote pan met 2 eetlepels zout aan de kook brengen. Kook de pasta in borrelend water, zonder deksel, beetgaar, al dente.
Vaak betekent al dente, iets korter dan op de verpakking. Pasta is gezonder als het niet te gaar is gekookt!
Houd 3 eetlepels kookwater apart, giet de pasta af. Stort de pasta gelijk in de pan met de paprika.
Strooi de basilicumblaadjes erover en roer het achtergebleven kookvocht erdoor.
Meng alles 30 seconden zodat de saus gelijkmatig rond de pasta hecht. Dien gelijk op.

Kooktip
De pasta altijd gelijk na het afgieten in de pan met de saus doen. Niet de saus op tafel over de pasta scheppen. Pasta en saus zijn in Italie in balans en daardoor zijn de simpelste pastagerechten aldaar de lekkerste en veel caloriearmer dan je zou denken.
1 van mijn favorieten? Spaghetti met Pecorinokaas en vers gemalen zwarte peper!
Vind je de pasta te droog dan gebruik je iets vh kookvocht, of een scheutje olijfolie.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten