dinsdag 13 december 2011

Voor de echte Tonijn fanaat!

Tonijnsashimi met Advocado Salade

Voor 2 personen
Bereiding; 10 minuten

Wil je deze Salade voor meerdere personen maken verdubbel dan de ingredienten naar gelang het aantal gasten.

1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel sesamolie
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 theelepel wasabi
175 gr rauwe, verse tonijnfilet

Voor de Salade;
1 avocado in plakjes
8 gehalveerde kerstomaatjes
2 volle eetlepels verse koriander
3 lenteuitjes
Sap v 1 limoen
Zeezout en vers gemalen peper
1 theelepel geroosterde sesamzaadjes

Schenk de olijfolie, sesamolie, sojasaus en rijstazijn in een diep bord en klop de wasabi erdoor. Tonijn in dunne plakjes snijden en de plakjes toevoegen.
De tonijn moet helemaal bedekt zijn met de marinade.

Maak vervolgens op een groot bord lagen met de plakken avocado, tomaatjes, koriander en lenteuitjes, besprenkel met limoensap. Zout en Peper. Vervolgens de plakjes gemarineerde tonijn erbovenop leggen en strooi de geroosterde sesamzaadjes erover.

Tips!
Bij het kopen van Tonijn goed letten op een mooi stevig maar soepel aanvoelend stuk. Indien je het bij de visboer koopt, geef dan aan dat je het rauw gaat gebruiken, en geef aan dat je GEEN staartstuk wilt!

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten