dinsdag 13 december 2011

Rode mul en Kokkels

Verrukkelijke Vis Voorgerechten

Rode Mul met basilicum saus

Voor 6 personen
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten

Rode Mul filets, 18 stuks
1 bos basilicum
1,5 dl Olijfolie, 1 teen knoflook, zout en peper
50 gr groene olijven, ontpit
20 gr pijnboompitten
100 gram parmezaanse kaas
18 dunne plakjes Chorizo

Pluk de blaadjes van de basilicum en pureer ze met de olijfolie, knoflook, olijven, pijnboompitten, wat peper en zout.
Schaaf met een dunschiller dunne plakjes van de Parmezaanse kaas.
Bak de Mul filets op de velkant op hoog vuur, neem de pan van het vuur en draai de mulfilets om en laat ze even in de hete pan staan.
Gril de plakjes Chorizo.
Op de borden de ingredienten stapelen; Mulfilet, plakje gegrilde Chorizo, plakje Parmezaanse kaas, herhaal dit nog 1 of 2 keer. Tot slot de basilicum saus erover sprenkelen.

Wijn; droge, lichte witte wijn


Kokkels in witte wijn


Lekker als borrelhap of voorgerecht
Voorbereiding; 10 minuten
Bereiding; 10 minuten

1 kg Kokkels
4 sjalotjes
3 tenen knoflook
2 dl witte wijn, dezelfde die je erbij wilt gaan drinken!
Olijfolie

Spoel de kokkels grondig onder koud water, laat ze een tijd staan in een bak met koud water, verwijder de kokkels die open gaan staan en nogmaals grondig spoelen.
Sjalotjes en de knoflook tenen fijn snijden, even in een beetje olijfolie zachtjes smoren totdat ze glazig zijn. Schenk de witte wijn erbij, de kokkels toevoegen en ze laten koken tot de witte wijn is verdampt. Kokkels hoeven maar een paar minuten te koken, dus hou het in de gaten!
Lekker met brood en knoflook of gezouten boter.

De kokkels kun je ook op een bord combineren met bijv. gebakken Gamba's en gegrilde Coquilles. Dan heb je een fantastisch vistrio.


Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten