dinsdag 13 december 2011

Verleidelijke Vijgen

Vijgen

Voor 4 personen ( bij bijv Kaasplankje)

8 rijpe vijgen
100 gr zachte geitenkaas
Handvol bieslook, fijngeknipt
Balsamicoazijn
Blaadjes tijm van een paar takjes
2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Oven voorverwarmen tot 200 graden.
Snijd de bovenkant vd vijgen af. Snijd de bovenkant dan kruislings in, tot ongeveer de helft vd vijg diep.
Knijp vervolgens in de onderkant vd vijg waardoor de bovenkant opent.
Vul de vijgen met de geitenkaas.
Strooi de pijnboompitten en de tijm erover.

Zet de vijgen op aluminiumfolie, vouw de buitenrand van het folie omhoog en vouw de bovenkant dicht.
Zet de ingepakte vijgen in een voorverwarmde oven, 200 gr, voor 10 tot 12 minuten. Open het folie en serveer de vijgen.
Mocht je voor een kaasplankje als nagerecht kiezen past deze vijg er prima bij!

Smullen!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten