dinsdag 13 december 2011

Delicious Ice Pie

Chocolade-Roomijstaart

Voor 8 tot 10 personen
Deze taart kan tot 1 week in de vriezer bewaard worden.

200 gr roomboterkoekjes of biscuitjes
60 gr boter, gesmolten
1 liter chocolade roomijs
150 gr Maltezers ( ronde chocolade snoepjes), geplet
12 walnoten
Chocoladesaus, kantklaar, of zelf chocolade au bain marie smelten


Verwarm de oven voor op 170 gr. Doe de koekjes in een diepvries plasticzak en plet de koekjes met een deegroller tot ze verkruimeld zijn.
Doe de kruimels in een kom en vermeng met de gesmolten boter. Druk het mengsel in een bakvorm van 20 cm en bak het 15 minuten in de oven. Laat hierna afkoelen.
Meng het ijs met de Maltezers, verdeel deze massa over de koekjesbodem en strijk glad. Leg de walnoten langs de randen. Zet de taart in de vriezer tot dat het een stevig geheel is geworden.
Snijd de taart in stukken en serveer met warme chocoladesaus.

Niet moeilijk en erg lekker!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten