dinsdag 13 december 2011

Champagne Granita

ChampagneGrapefruit Granita

Voor 4 personen

5 dl roze grapefruitsap, liefst vers geperst en gezeefd. (3 a 4 vruchten)
75 gr kristalsuiker
Handvol blaadjes munt
Handjevol frambozen
Gekoelde roze Champagne

Grapefruitsap, suiker en de muntblaadjes samen in een pan en op laag vuur de suiker laten oplossen. Draai dan het vuur hoger en breng het geheel aan de kook.
Vervolgens de pan van het vuur nemen en volledig laten afkoelen. Hierna het sap door een zeef gieten en de muntblaadjes weggooien.
Het gezeefde sap in een diepvries bestendig bakje doen en 2 uur in de diepvries zetten. Na 2 uur de massa doorroeren en weer twee uur in de vriezer zetten. Dit herhalen tot er een korrelige ijsmassa ontstaat.
Roer vlak voor het serveren de ontstane granita met een vork door en schep in koude glazen. Leg een paar frambozen in elk glas en giet er de Champagne bij.

Tips!
Deze granita kun je als er bijv kinderen bij zijn ook met granaatappelsap over gieten ipv de Champagne. Zo heeft iedereen toch dezelfde feestelijke granita.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten