dinsdag 6 december 2011

Recept ' Qlina Chocolicious'

Basis chocolade cake beslag zelf maken of pak chocolade cakebeslag kopen
Geconfijte vruchtjes; anannas, kersen, sinaasappel, mini vijgjes met steeltje
Zoete sherry ( 1 fles)
Pure smelt chocolade, 250 gram

Oven voorverwarmen op 160 graden

Chocolade cakebeslag maken
Vruchtjes ( op de vijgjes na) 2 handen vol fijn snijden, de rest heel laten
Fijn gesneden vruchtjes in een steelpannetje met wat water en een flinke scheut zoete sherry op zacht vuur laten pruttelen, dus niet volop koken, voor ongeveer 1 tot 1,5 uur.
Pure chocolade, au bain marie, smelten
Overgebleven vruchtjes 1 voor 1 dompelen in de gesmolten chocolade en op een platte schaal met bakpapier neerzetten. Het ziet er mooier uit als je ze niet helemaal in de chocolade dompelt.
Bewaar een paar fijn gesneden vruchtjes voor decoratie op de cake.
Vervolgens koud wegzetten, dan stolt de chocolade sneller.
Fijngesneden vruchtjes uit steelpannetje halen en laten uitlekken in een vergiet waarbij je het sap opvangt.
Nadat het goed is uitgelekt, deze fijngesneden vruchtjes door het cakebeslag spatelen.
Beslag in een cake vorm gieten en voor 60 minuten in de oven laten bakken.

Ondertussen de overgebleven gesmolten chocolade bewaren tot de cake klaar is.
Cake uit de oven even laten afkoelen, uit de vorm op een schaal storten en de overgebleven gesmolten chocolade langzaam eroverheen gieten. Bovenop decoreren met restjes geconfijt fruit.
De cake ook koel wegzetten.



Bij het opdienen de cake in plakken snijden over bordjes verdelen, naast een plak cake op het bordje een aantal van de chocolade vruchtjes neerzetten.
Op het bordje een borrelglaasje zoete sherry plaatsen. En genieten maar.

Je kunt er na eigen idee evt wat slagroom of een bolletje kokos- of vanilleijs bij serveren.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten