dinsdag 6 december 2011

Recept ' annemiek's Salade



Zak wilde spinazie
2 venkelknollen
3 knoflooktenen
2 courgettes
Zachte honing geitenkaas, ongeveer 250 gram
Uitgebakken plakjes spek (afgekoeld na het bakken)of evt parmaham
Bosje verse munt
Olijfolie
Olijfolie met munt
Mangosiroop ( evt gembersiroop)

Spinazie wassen en de harde steeltjes er evt afhalen.
Venkelknollen doormidden snijden, harde kern en harde groene stengels eraf snijden. De venkel in zo dun mogelijke reepjes snijden.
De knoflooktenen raspen. Venkel en knoflook met een scheutje olijfolie mengen en in een kom wegzetten.
Courgettes in dunne plakjes snijden en in een beetje olijfolie om en om aanbakken en laten afkoelen op keukenpapier. Courgettes wegzetten.
Spek plakjes uitbakken op keukenpapier leggen en laten afkoelen.

Deze bovenstende handelingen doe je ruim van te voren, hierdoor hoef je op het moment zelf, de boel alleen nog maar te mengen tot een salade.

Grote schaal nemen, spinazie als eerste in de schaal doen, hierop de gebakken koude courgettes, dan de venkel met knoflook er bovenop.
De geitenkaas fijn verkruimelen boven de salade. Van de munt hele blaadjes over de salade doen.

Dressing;
In een schaaltje de olijfolie mengen met de olijfolie munt en een scheutje mangosiroop.
Even proeven, deze drie moeten in balans zijn qua smaak.
Deze dressing over de salade gieten.
Als laatste reepjes uitgebakken spek erboven op leggen.

Deze salade heb ik gepresenteerd aan de 'Tafeldames'. Het was een groot succes!
Hierbij danook voor een ieder het recept!

Eet smakelijk! Annemieke

Opm. de olijfolie met munt en de mangosiroop kocht ik in een olijfoliewinkeltje in Parijs, Oliviers&Co. Dit was mijn inspiratie voor deze heerlijke salade met veel van mijn favoriete ingredienten en smaken.






 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten