dinsdag 13 december 2011

Lauwwarme Salade

Salade met haricots verts, knoflook en mozarella


Voor 4 personen

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
zout en vers gemalen peper
300 gr haricots verts, afgehaald
1 teen knoflook
16 basilicumblaadjes
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels citroensap
2 bollen mozarella




Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de haricots verts beetgaar.
Intussen de knoflook en de basilicum fijnhakken en het mengsel in een schaal doen. Roer hier het citroensap en de olijfolie door tot een gladde saus (vinaigrette) ontstaat.
Giet de bonen af en doe ze warm in de vinaigrette.
Kruiden naar smaak met peper en zout.
Strooi stukjes mozarella en de pijnboompitten over de salade.
De salade eten als de bonen nog warm zijn!

Fagiolini e Mozarella!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten