dinsdag 13 december 2011

Feestelijke chocolademousse met frambozen en sinaasappelrasp!

Chocolademousse

Voor 6 personen

200 gr pure chocolade ( 70%) fijn gehakt
4 eieren
Geraspte schil en sap v 1 sinaasappel zonder waslaag
200 gr frambozen
6 feestelijke glazen( die in de koelkast passen)

Smelt de chocolade in een vuurvast schaal boven op een pan met heet water( niet kokend!) en zorg dat de bodem vd schaal het water niet raakt.
Zet de kom opzij en laat de gesmolten chocolade afkoelen maar niet stijf worden.
Splits intussen de eieren in dooiers en witten en doe ze afzonderlijk in kommen.
Klop de eiwitten mooi stijf.
Klop de eidooiers 2 minuten met al het sap vd sinaasappel en de helft vd rasp.
Spatel de chocolade in porties rustig door het dooiermengsel. Vouw tenslotte het eiwitschuim erdoor tot alles goed vermengd is.
Verdeel de frambozen over de glazen en bewaar een paar voor de garnering.
Giet de chocolademousse over de frambozen en dek de glazen af met plasticfolie. Laat ze 3 uur in de koelkast opstijven.
Haal voor het opdienen het folie eraf en garneer de mousse met de achtergehouden frambozen en sinaasappelrasp.

Feestelijk!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten