dinsdag 13 december 2011

Bubbly Risotto

Champagnerisotto voor 2!

7,5 dl kippen-of groentebouillon
Stengel bleekselderij
4 lente/bosuien
75 gr boter
1 theelepel olijfolie
3,75 dl Champagne
250 gr risottorijst
Gemalen witte peper

Bleekselderij en bosuien fijn snijden. De olijfolie en 50 gr van de boter samen verhitten en de groente aanfruiten tot ze zacht worden.
In een andere pan 2,5 dl vd Champagne en alle bouillon aan de kook brengen, en vervolgens tegen de kook aan warm houden. Wanneer de groente zacht is geworden roer je de risottorijst erdoorheen totdat de rijst glanst en glimt.
Zet het vuur hoog en doe de resterende 1,25 dl Champagne bij de rijst en blijf roeren tot al het vocht is geabsorbeerd.
Zet het vuur iets lager, en roer de champagnebouillon, lepel voor lepel door de rijst. Steeds kijken of het vocht is opgenomen en dan een volgende schep toevoegen, tot de rijst gaar is.  Reken ongeveer 20 minuten.

Als de risotto gaar is en het vocht opgenomen, de pan van het vuur nemen en met een houten lepel de boter en de Parmezaanse kaas door de rijst roeren.
Het kan best zijn dat je wat bouillon overhoudt, gewoon stoppen met toevoegen als de rijst gaar is.
Maal er nog wat witte peper over. Zo heb je een mooie sneeuwwitte risotto!

Tips!
Voor dit gerecht heb je echt even alle aandacht en liefde nodig, het maakt uiteindelijk  je grote liefde vast blij!

Ik heb mij laten vertellen dat je risotto met een houten lepel moet bereiden en bij voorkeur 1 kant op moet roeren. De rijstkorrels breken als je lukraak roert!

Uiteraard kun je de Champagne vervangen door een goeie Prosecco!! Maar....?? Ligt misschien aan het gezelschap?

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten