dinsdag 13 december 2011

Tournedos di Alberto



Beste Tournedos recept ever!

Voor 4 personen
Voorbereiding; 30 minuten
Bereiding; 15 minuten

4 tournedos
Lardeerspek
Keukentouw
Bosje rozemarijn
Bosje tijm
4 knolfooktenen en 1 sjalot
Halve fles stevige rode wijn, dezelfde die je erbij drinkt.
1 liter runderbouillon
Peper en zout

Het lardeerspek aan de zijkant rondom de tournedos met keukentouw binden.
Boven en onderkant met zout en peper bestrooien.
Pan opzetten met daarin olijfolie en 1 sjalotje en 4  knoflook tenen fijngesneden aanfruiten. Als ze zacht zijn afblussen met de bouillon en de halve fles rode wijn. Bosje rozemarijn en tijm in de pan hangen en op klein vuur laten trekken.
De tournedos in een hete grillpan aan beide zijden kort bakken zodat ze bruin zijn. Dit moet snel en vooral niet te lang!
Vervolgens de tournedos in de pan doen en mee laten pruttelen voor 5
minuten.
Tournedos uit de pan halen, het lardeerspek verwijderen en even laten rusten onder aluminiumfolie.
De tournedos zijn door deze bereiding boterzacht en heerlijk!
Het beste tournedos recept wat mij betreft!
Lekker met rode kool en gebakken aardappeltjes of met een rucolastampotje.

Rode wijn tip; Sangiovese, Conte di Campiano ( stevige italiaanse wijn)

Genieten maar!
Annemieke en Alberto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten