dinsdag 13 december 2011

Heerlijke Salade!

Salade met granaatappeldressing

Voor 4 personen

3 stronken witlof
2 wortels
250 gr gekookte bieten
25 gr geroosterde en gekneusde hazelnoten

voor de Dressing;
1 granaatappel
1 sinaasappel
2 el balsamico
3-4 eetlepels olijfolie
zeezout en peper

Snijd de harde kern uit de witlof en snijd de bladeren fijn. Schrap de wortelen en snijd ze in dunne reepjes met een groenteschiller. Meng de witlof en de wortel in een slakom. Snijd de bieten in stukken en voeg ze toe.

Voor de dressing de granaatappel halveren en de pitten eruit scheppen boven een kom. Het sap ook opvangen. Het vlies weggooien.
De sinaasappel doormidden snijden en het sap eruit knijpen boven dezelfde kom. Voeg de balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak toe. Pureer de mix met een staafmixer zodat de pitjes vd granaatappel worden fijngemalen.
Zeef de mix en de druk de moes met de bolle kant van een lepel door een fijne zeef.
Schep de dressing over de salade. Strooi de hazelnoten over de salade.

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten