dinsdag 29 november 2011

' Feel Good ' Lunch in Salland

 Ik werd deze ochtend weer geconfronteerd met onze vijgenboom, vol vruchten, maar ook na deze zomer niet voldoende rijp geworden, zo jammer!
Alle bladeren zijn er al af gevallen, enkel de zielige vijgjes klampen zich nog hopeloos vast aan hun boom....
Verse vijgen zijn zo verschrikkelijk lekker en nodigen echt uit voor zoveel leuke gerechten. Eerder deze week stond ik alweer met een potje vijgencompote in de hand...maar we hebben nu zelf toch zo'n boom!?
Vandaag heb ik echter een andere missie. Op naar Het Sallandse.

Na een kop koffie, boodschappen doen, op weg naar een zieke vriendin.
Niks  leuker dan aankomen met een boodschappen tasje voor een ' feel good' lunch'!

In mijn boodschappentas;
Gebraden ( de avond ervoor) biefstuk,  rucolasla,  pijnboompitten, mierikswortel, geroosterde paprika's, verse peterselie, tomatensaus en focaccia brood. Geen witte wijn want ze is ziek, dus ik koos voor een pak Power Fruit! Alles bij elkaar toepasselijk voor een ' feel good ' lunch en voor de benodigde vitamientjes!

Het recept van de Sallandse ' feel good ' Lunch in Salland is hieronder te vinden.

Annemieke



Recept ' Feel Good ' lunch in Salland

Afbak Focaccia brood
Rosbief, of overgebleven biefstuk/entrecote ( nog lekkerder)
Rucola sla
Pijnboompitten, even geroosterd in een droge pan
Geroosterde paparika in pot
Dikke Tomatensaus ( Heinz in pakje)
Potje mierikswortel, evt mayonaise
Verse peterselie, fijn gesneden

Brood afbakken in de oven volgens de verpakking
Brood over de lengte door midden snijden
Onderste helft besmeren met mierikswortel, evt mengen met mayonaise als je het te scherp vind
Rucolasla gemengd met geroosterde pijnboompitten erop leggen
Plakjes bief/entrecote of rosbief ruim dakpansgewijs op de rucola leggen
Geroosterde paprika uit pot, fijn gesneden, met verse peterselie mengen en op het vlees leggen.
Bovenste helft van het brood besmeren met de tomatensaus

Dit gehele brood op een mooie houten plank leggen en met groot scherp mes stukken afsnijden, of de gasten zelf een stuk laten afsnijden, nog leuker.

Dit recept is van Jamie Oliver, met een kleine touch van mezelf.
Voor kinderen die meeeten, bak vissiticks en doe die op het zachte Focaccia brood met wat rucolasla er tussen, en als het mag, het brood eerst met mayo besmeren.
Kids worden er blij van!

1 opmerking:

  1. Lieve Annemieke, dank je wel voor de geweldige feelgood lunch........het was heerlijk onder het genot van een goed gespek en gezelschap.
    Xxx Paula

    BeantwoordenVerwijderen