De venkelknollen overdwars door snijden en dan in de oven met een kruidenmengels geeft ook allerlei mogelijkheden met deze heerlijke groente.
Even van tevoren bepalen of je er vis of vlees bij wilt eten!
Ik kwam een mooi recept tegen! Zie onder Recept ' Verliefd op Venkel '.
Annemieke
4 venkelknollen
Rasp en sap van 1 citroen
100 gram verse broodkruim
75 gram walnoten, fijngehakt
1 el verse tijmblaadjes
25 gram geraspte Parmezaanse kaas
60 ml slagroom
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 tl venkelzaad
250 ml groentebouillon
Venkelknollen in de lengte halveren.
Oven voorverwarmen op 180 gr C
1 eetlepel vh citroensap over de venkelknollen druppelen ( tegen het verkleuren)
De venkelknollen in een grote pan, met licht gezouten water, 10 tot 12 minuten koken.
Mengen; broodkruim, walnoten, tijm, parmezaanse kaas, knoflook, venkelzaad, de citroenrasp, het citroensap en de slagroom.
De gekookte venkelknollen afgieten, laten uitlekken en met het snijvlak naar boven in een ovenschaal leggen. Het mengsel over de venkelknollen verdelen, de bouillon eromheen gieten.
Dek de schaal met aluminium folie af, 20 minuten bakken, folie eraf halen en nog eens 20 tot 25 minuten bakken.
Lekker met geroosterd donkerbrood met knoflookolie maar ook met een gegrilde haas of ribkarbonade (met tijm en knolfook)!
Wijn; kruidige rode wijn of een volle Chardonnay.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten