vrijdag 11 mei 2012

De Viermarkenboerderij in Enschede


Qlina Foodweb gaat samenwerken met de 4-marken Boerderij.

De Viermarken is een zorgboerderij gelegen in de noord-westelijke stadsrand van Enschede, aangrenzend aan het Abraham Ledeboerpark.
Qlina Foodweb wil u graag kennis laten maken met deze bijzondere en prachtig gelegen zorgboerderij en de producten die zij voor een groot deel zelf verbouwen en verkopen in hun boerderij winkel. Qlina Foodweb werkt met de Viermarken Boerderij samen door hun producten te gebruiken voor onze catering opdrachten. Hierdoor steunt Qlina Foodweb deze boerderij en biedt het onze opdrachtgevers de garantie dat wij verse, seizoengebonden en zoveel mogelijk biologische producten gebruiken voor de bereiding van onze hapjes en maaltijden. Bij een aantal catering opdrachten kan het ook zo zijn dat de mensen die werkzaam zijn op de boerderij meewerken aan het bereiden van hapjes, het bakken van zoetwaren en/of brood. Deze boerderij en de mooie ligging is tevens een prachtige locatie voor het organiseren van feestjes, partijen en/of barbecues. Ook hierin werkt Qlina Foodweb samen met de Viermarken boerderij. 
Het ontstaan van De Viermarken: Deze zorgboerderij is van start gegaan in 1990. Aanleiding was het ontbreken van een schakel in het voorzieningenaanbod voor de groep mensen die, door lichamelijke, geestelijke of psychiatrische handicaps, of langdurige werkloosheid niet gemakkelijk een werkplek vinden. Deze groep past vaak niet in de interne werkplaatsen van instellingen en is ook in de sociale werkvoorziening niet op haar plek. Een aantal mensen had ook gewoon behoefte aan een werkplek ‘buiten’. De Viermarken boerderij is een stichting. De boerderij omvat ca. 17,5 ha landbouwgrond, grotendeels grasland en daarnaast enkele ha akkerbouw en ca. 1 ha tuinbouw. Zij verzorgen herten, geiten, ezels en schapen in het aangrenzende Abraham Ledeboerpark en het Van Heekpark in Enschede. Op de boerderij zijn daarnaast Lakenvelder zoogkoeien, kippen een paard en een pony.
Het doel van de stichting is:
 ‘een bijdrage leveren aan de sociaal maatschappelijke integratie van mensen met handicap of mensen in een achterstandssituatie, door het aanbieden van een aangepaste geïntegreerde werkplek op een ecologische boerderij’.
De boerderijwinkel van 'De Viermarken' is seizoensgebonden.  Zij verkopen voornamelijk producten van het eigen bedrijf en om het assortiment aan te vullen wordt soms ingekocht bij collega biologische boeren of bij een ecologische groothandel. Het hele jaar streven zij er naar gezonde en verantwoorde groenten aan te bieden, met voldoende afwisseling. In winkel vindt u; groenten, fruit (seizoensgebonden), eieren, kaas en (diepgevroren ecologisch) vlees en bijvoorbeeld zelfgemaakte jam, maar ook koekjes, pasta, olijfolie en wijn. Allemaal biologische producten. De groenten zijn ook verkrijgbaar in een wekelijks groentepakket dat bij u aan huis kan worden bezorgt. ( zie info hieronder). Tevens kunt u op de donderdag biologisch brood kopen. Het is mogelijk een brood naar uw keuze te bestellen. U moet hiervoor contact opnemen met de medewerkers van de boerderijwinkel. Zij kunnen u ook informeren over de diverse verschillende broden. De broden worden gebakken bij een biologische bakker in Ahaus, die elke donderdagochtend het verse brood komt brengen.
De boerderijwinkel is geopend van dinsdag t/m vrijdag. Door hier uw groenten, vlees en eieren te halen, koopt u niet alleen een verantwoord ecologisch product, maar steunt u ook deze bijzondere stichting.
Openingstijden van de winkel:
zaterdag en zondag: gesloten
maandag: 13.00 uur - 16.30 uur, di, wo, do en vrij: 08.30 uur -16.30 uur


Het Viermarken Groentepakket                                                                                                           Het is mogelijk, als u in Enschede woont, wekelijks een vers groentepakket bij u thuis te laten bezorgen. Dit pakket bevat 4 verschillende groentes per keer en de samenstelling van het pakket is natuurlijk ook afhankelijk van wat het seizoen te bieden heeft. De prijs is vanaf 5,80 voor 1 persoon. In de nieuwsbrief vindt u recepten voor het wekelijks groentepakket. Qlina Foodweb schrijft mee aan de recepten voor de nieuwsbrieven van de Viermarken.
Wilt u meer info: Neem contact op met 'De Viermarken', zij willen u graag nader informeren en/of meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief. Zie contactgegevens hieronder.
Stichting Boerderij 'De Viermarken' zie:  www.viermarken.nl, of mail: info@viermarken.nl.

2 opmerkingen:

  1. Mooie samenwerking.

    Succes met de samenwerking.

    Fijn weekend.
    Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi, maak je geest waait ideeën en een spectaculaire artikel hier. De vorige keer, toen ik uw site zag dit was een beetje goed, maar vandaag heb ik weer terecht op de website en vind dat jullie een zeer slimme werk op de site te maken. Vandaag de dag surfen op het web wordt gerund zeer snel en een enorme concurrentie via het internet wordt verspreid. Het is dus heel interessant. Dankzij ...
    Golden Guernsey Goats

    BeantwoordenVerwijderen