donderdag 23 februari 2012

'Knolselderijsoep met geroosterde walnoten'


3-4 personen

20 gr boter
1 el olijfolie
700 gr knolselderij, 1 knol, geschild en in stukjes
5 takjes tijm en wat blaadjes
3 tenen knoflook, gepeld en geplet
1 laurierblaadje
1 ltr bouillon, groente of kip
50 gr walnoten, gehakt
200 ml kookroom

Smelt de boter met de olie in een ruime pan, voeg knolselderij, takjes tijm en knoflook toe. Bak 10 minuten. Voeg laurier en bouillon toe en laat 20 minuten koken tot de selderij zacht is. Verwijder de laurier. Mix de soep glad in een blender of met een staafmixer. Rooster de walnoten in een koekenpan. Roer de room door de soep. Bestrooi de soep met tijmblaadjes en de walnoten.

goed recept voor iedereen die niet weet wat je met een knolselderij kunt!

Annemieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten