maandag 6 februari 2012

´Elke dag Valentijnsdag!´


Over de oorsprong van Valentijnsdag zijn meerdere verhalen in omloop. In ieder geval ligt de oorsprong ergens in Rome, 3 eeuwen na Christus. Priester Valentinus was een man met een groot hart die veel goeie daden verrichtte, maar uiteindelijk door de keizer werd onthoofd omdat hij in het geheim een stelletje trouwde tegen de wil van de keizer. Later werd hij heilig verklaard vanwege zijn grote liefdevolle hart! Beetje laat natuurlijk, maar ja je hoofd boven het maaiveld steken kan nou eenmaal risico's met zich meebrengen, ook in die periode was dat dus al zo.

Een ander verhaal verteld ons dat in diezelfde periode, 14 februari, een feestdag was voor de godin van de vruchtbaarheid en het huwelijk. Namen van single vrouwen werden in een grote kom gegooid en single mannen trokken een naam uit deze kom. Een soort lootjes trekken dus! Niks geen gedoe met datingsites, "snuffel" dates, gewoon een lot uit de loterij....., of niet natuurlijk!

In de ogen van velen is het een commercieel gebeuren, vooral in Amerika en Engeland.
Maar wat is er mis mee, in tijden waarin iedereen druk, druk, is met werk en gezin of werk en daten, mag je best even stilstaan bij je warme gevoel voor die ene persoon die je hart sneller laat kloppen. Ik wens een ieder die verliefd is, single of in een relatie het liefst zoveel mogelijk Valentijnsdagen per jaar toe! Dat vind ik de beste optie! Beste plekje op aarde blijft toch in de armen van je geliefde!

Qlinafoodweb heeft in de regio Twente gekeken wat er zoal te doen is op Valentijnsdag, zodat iedereen op 14 februari a.s geen excuus meer heeft om niet iets romantisch te plannen!

Liefdevolle Valentinusdag!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten