donderdag 26 januari 2012

'Ceasar Salade'

Voor 4 personen.

2 sneden witbrood
1 teen knoflook, door midden gesneden
krop Romeinse sla of 3 tot 4 little gem kropjes
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
6 ansjovisfilets in olie
4 eieren

Voor de vinaigrette
1 eetl azijn
4 eetlepels olie
1 geplette knoflookteen

Maak de vinaigrette met daarin de geplette knoflookteen en laat 1 uur staan.
Besmeer de 2 sneden witbrood met de knoflook teen, en snijd ze in blokjes. Doe olie in een koekenpan en bak het brood tot croutons.
Kook de eieren 3 tot 4 minuten, ze moeten nog een beetje zacht van binnen zijn. De eieren laten afkoelen.
Laat de ansjovisfilets even uitlekken. Was en scheur de slabladeren.
Na 1 uur de knoflookteen uit de vinaigrette halen en de vinaigrette in een grote schaal doen. Hierop de slabladeren leggen, dan de afgekoelde en in vieren gesneden eieren, de ansjovisfilets en de croutons. Tenslotte de parmezaanse kaas erover strooien en direct serveren.

Tip
Deze salade is afkomstig van het Ceasar Palace (beroemd hotel) in Las Vegas. Inmiddels is het zo, als je deze salade besteld in Amerika, je een ruime keuze aan dressings erbij krijgt. Het klassieke recept is echter met een simpele vinaigrette zoals hierboven.
De romeinse sla is hier niet altijd verkrijgbaar, de kleine slakropjes, little gem, is een romeinse sla, per 2 of meer verpakt, zie je ze steeds vaker. Alternatief? IJsbergsla ( wel minder smaak)

Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten