woensdag 14 december 2011

'Nutty Fig Toast'

8 tot 10 verse vijgen
2 theelepel olijfolie
1 kop gezouten geroosterde notenmix, een paar bewaren voor de garnering
1 theelepel pindaolie
3/4 kop verse ricotta kaas
2 eetlepels honing, en wat honing voor de garnering
1/2 theelepel kaneelpoeder
Geroosterd donker brood

Verwarm de oven tot 180 graden.
Doe de vijgen, doormidden gesneden, in een koekepan met de olijfolie en bak ze zachtjes voor ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn.
Ondertussen de noten met de pindaolie pureren, ongeveer 2 minuten. Dan de ricotta, kaneel en de honing toevoegen en nog 1 minuut laten pureren.
Smeer het mengsel op het geroosterde brood. Daarboven op de vijgen en dan garneren met wat noten en besprenkelen met honing.

Heerlijk brunch gerechtje!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten