woensdag 14 december 2011

`Maple Leaf Toast`

Frans-Canadese toast

Dit gerecht lijkt veel op wentelteefjes. In dit geval gebruiken we Brioche brood (frans) en ahornsiroop. Ahornsiroop is het voedselsymbool van Canada.

Voor 2 personen

3 eieren
1 theelepel suiker
1/2 theelepel kaneel
5 plakken mager rookspek
4 sneden Brioche brood (mag oudbakken zijn)
1 theelepel plantaardige olie
Ahornsiroop

Klop de eieren los en meng met de suiker en de kaneel. Giet het mengsel in een schaal waarin de sneden brood naast elkaar kunnen liggen.
Giet het eimengsel over het brood en laat 10 minuten weken, het brood omdraaien en nogmaals 10 minuten laten staan. Bij vers brood is 5 minuten waarschijnlijk genoeg.
Bak het spek in de olie krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Verpak het in aluminiumfolie. Bak de sneden geweekt brood in dezelfde pan. Ze moeten mooi bruin worden en iets rijzen.
Leg de sneden vervolgens op een bord, verdeel het spek erover en vervolgens de Ahornsiroop.

Lekker als ontbijt of na een koude winterwandeling!
Annemieke

1 opmerking:

  1. Dat zier er heerlijk uit ga ik zeker met Geoff samen uitproberen. Dank voor delen van al je leuke recepten. Gr. Paula

    BeantwoordenVerwijderen