woensdag 14 december 2011

`Mediterraans Ontbijt`

Ontbijt Pita's met roerei en chorizo

Dit ontbijt kikkert op na (te) gezellige avonden!

Voor 4 personen

200 gr chorizo
2 eetlepels plantaardige olie
8 grote eieren
1 handvol vers gehakte koriander
4 pitabroodjes

Snijd de chorizo in plakjes van 2 cm. Verhit de olie en bak de chorizo knapperig op matig vuur.
Klop de eieren in een kom en giet over de chorizo in de pan.
Laat de eieren langzaam stollen en begin dan rustig te roeren tot je de gewenste roerei massa hebt. Roerei hoort wat mij betreft niet te droog te zijn, het moet luchtig en smeuiig zijn. Aan het eind de gehakte koriander er door roeren.
De vier pita broodjes maak je het makkelijkst warm in een broodrooster. Eerst de pitabroodjes vochtig maken en op een niet te hoge stand roosteren, desnoods 2x tot het broodje bolt en een beetje bruin is geworden.
Snijd een opening in de broodjes en doe het roerei in de geroosterde broodjes.
Zout en peper heb je niet nodig omdat de chorizo al voldoende pit heeft.

Warm, pittig, knapperig en smeuiig!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten