donderdag 13 oktober 2011

`Even voorstellen`

Deze Blog, Qlina Foodweb, wordt geschreven door mij, Annemieke Punte.

Een creatieve hobbykok, met passie voor lekker eten en wijn.
Mijn directe omgeving noemt mij een ' sociaal dier' en de perfecte gastvrouw.
De kennis en het plezier aan koken en alles wat daarbij hoort, is door de jaren heen gegroeid. Zo heb ik een tijdlang wijn verkocht, wijnproeverijen georganiseerd en hiervoor een wijncursus gevolgd.

Mijn kookervaring heb ik opgedaan door thuis veel te experimenteren, alleen, met mijn man of samen met vrienden en door kookworkshops te volgen of lid te zijn van kookclubs.
Goed en lekker eten heb ik van huis uit meegekregen.
Mijn opa, met z'n eigen groentetuintje, was een ster in het maken van balkenbrei, zure karbonades, bruine bonen en erwtensoep. Voor het slapen gaan nog even lezen met een doosje rumbonen erbij.

Ik haatte overigens zijn zoute snijbonen ingemaakt in zo'n grote Keulse pot.
Mijn oma, opgegroeid in Duitsland, maakte de lekkerste aardappelpannenkoeken die ik ooit heb geproefd. De aardappelen werden met een handmolentje met een houten klosje, vastgeschroefd op de rand van het aanrecht, geraspt. Door haar drink ik al sinds mn vijfde levensjaar graag koffie verkeerd, ze moest wel het vel van de melk af halen, daar gruwel ik nog steeds van!
Mijn moeder heeft altijd de lekkerste gebakken aardappeltjes en kan geweldig koken met wild.
Het vlees kregen wij vroeger thuis van een bevriende boer. Er werd veel uitgeprobeerd en geproefd.
Als kind kreeg ik eens een ganzenei van de opzichter van het Ledeboerpark, thuis gekomen moest die onmiddelijk gebakken worden. Ben hiervan dagen ziek gweest en heb daardoor jaren geen eieren gegeten. Dat was eigenlijk de eerste slechte eetervaring, inmiddels lang geleden....
Ik ben getrouwd met de zoon van een slager, met slagersvakdiploma, die het beste recept ooit voor de bereiding van Tournedos 'in huis' bleek te hebben. Onze eettafel thuis is drie meter lang.

Tijdens vakanties struin ik graag supermarkten en kookwinkels af, op zoek naar kruiden, wijn, recepten enz., voor nieuwe inspiratie.
Naast het koken zijn schrijven en golfen mijn andere passies.
Favoriete gerechten; seafood, stoofpotten, pasta of een tafel vol kleine hapjes, met veel verschillend kazen a.u.b.
En, oh ja, voor kroketten en bitterballen mag je me altijd wakker maken!
Alle inspiratie die ik opdoe door koken, eten, producten en alle aanverwante artikelen zoals serviezen, keukenspulletjes, kookboeken of zoals ik ze noem, (w)etenswaardigheden, deel ik middels deze Blog, Qlina Foodweb.
Qlina Foodweb is altijd op zoek naar en staat voor de ultieme ervaring in smaak, beleving en ambiance! En die deel ik graag met u!
Geniet, Annemieke!

2 opmerkingen:

  1. Hi Annemieke, wat een leuk encreatief idee. Ik zal zeker blijven volgen. Suc6 liefs paula

    BeantwoordenVerwijderen