De ware Waldorfsalade met
kip!
Een goede waldorfsalade is
niet te vergelijken met de waldorfsalades die we in de supermarkt kopen om op
een toastje te smeren!
Voor 4 personen
200 gr gare kipfilets, in
stukjes
4 stengels bleekselderij, in
dunne plakjes
75 gr walnoten, grof gehakt
1 rode appel en 1 groene
appel in stukjes
sap van een ½ citroen
4 el mayonaise of halvanaise
4 el yoghurt
½ tl geraspte citroenschil
Zwarte peper
Bieslook fijngeknipt
Leg de kipstukjes in een
schaal en meng met de bleekselderij en de walnoten.
Besprenkel de appelstukjes
met wat citroensap zodat ze niet bruin kleuren. Meng ze door de kip.
Roer de mayonaise, de
yoghurt, het citroenrasp en de peper in een kom tot een egale dressing
ontstaat. Schenk de dressing over de salade. Laat dit mengsel een uur in de
koelkast lekker koud worden.
Verdeel de gemengde sla over
een ondiepe schaal op gelijk op de borden en schep hierop het kipmengsel.
Garneer met verse bieslook.
Kooktip:
Voor een variant zou je
gerookte kipfilet kunnen gebruiken!
Ik zou zeggen ‘pak uit’ en
schenk een heerlijk glas koele sancerre wijn erbij!
Annemieke
Geen opmerkingen:
Een reactie posten