dinsdag 21 februari 2012

´Pittig After Carnaval Ontbijt´

Voor 2 personen

6 eieren
Boter
Scheut melk of room
1 eetl chilisaus (loempiasaus), zoet/pittig
1 rode peper, zonder pitjes, fijn gesneden
Paprikapoeder
Zout en peper
Gedroogde peterselie of bieslook

4 tot 6 plakjes spek of beenham
4 tot 6 plakken wit of volkorenbrood

Variant 1, Wentelteefjes
Alle ingrediënten in een platte schaal mengen, de plakken brood in het mengsel leggen en laten volzuigen. Koekenpan met boter warm maken. De gedrenkte plakken brood op niet te hoog vuur om en om bakken.
Het spek of de beenham in een droge koekenpan krokant bakken.
Heerlijke pittige wentelteefjes met het uitgebakken spek of ham erbij serveren.

Variant 2, Roerei
In plaats van het brood in het mengsel dompelen, het eimengsel in een warme koekenpan met boter gieten. Op middelmatig vuur langzaam in het eimengsel roeren tot er roerei ontstaat. Niet te lang bakken, moet vooral smeuïg blijven!
De spek of beenham, net als hierboven, krokant bakken in een droge koekenpan.
De plakken brood ondertussen roosteren in een broodrooster.

Tip:
Een paar plakken verse tomaat erbij en/of bestrooien met geraspte pittige kaas zijn extra's die er prima bij smaken!

Je knapt er van op!
Annemieke


Geen opmerkingen:

Een reactie posten