dinsdag 13 december 2011

Vissoep

Pikante Vissoep

Voor 6 personen

24 rauwe ongepelde garnalen
6 dl visbouillon
3 eetlepels olijfolie
1 grote ui, fijngesneden
1 theelepel gedroogde chilivlokken
200 gr geroosterde paprika's, uitgelekt en in reepjes gesneden
2 dl witte wijn
1 blik, 400 gr met tomatenblokjes in tomatensap
zout
400 gr schelvis, zonder vel, in blokjes v 5 centimeter
400 gr rode mul, zonder vel, in blokjes v 5 centimeter
4 eetlepels fijngesneden platte peterselie

Pel de garnalen op de staartjes na. Doe de schalen in de visbouillon en laat deze 10 tot 20 minuten meekoken voor extra smaak aan de bouillon.
Verhit olijfolie in een grote pan op halfhoog vuur en smoor de ui, de chilivlokken en paprika's onder af en toe roeren, 5 minuten.
Giet de bouillon met de schalen door een zeef in deze pan, doe de tomatenblokjes en het sap erbij en breng op smaak met zout.
Breng het geheel aan de kook en laat op halfhoog vuur zonder deksel, 20 minuten pruttelen.
Roer de blokjes vis en de garnalen door de bouillon en laat de soep 5 minuten heel zachtjes koken.
Voeg de peterselie toe en proef of je nog peper of zout toe wilt voegen.

Zuppa di pesce piccante!
Annemieke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten